Musiikki tekee elämästäsi parempaa

elokuu 25, 2018

Suositpa sitten Beethovenia tai Slayeria, on yksi asia, josta voimme kaikki sopia: musiikki tekee elämästä parempaa. Mutta tämä ei ole vain väite omien tuntemustemme perusteella, vaan aihetta on tutkittu laajasti ja nämä alla mainitut tavat, jolla musiikki tekee elämästä parempaa, on tutkimuksissa todistettu.

Musiikki tekee elämästäsi parempaa

Musiikin kuunteleminen vähentää stressiä

Monet meistä intuitiivisesti kääntyvät rentouttavaan musiikin puoleen, kun tunnemme itsemme stressaantuneiksi tai väsyneiksi. Emme vain kuvittele musiikin auttavan, vaan merkittävät tutkimukset tukevat tätä ilmiötä. Erityisesti hidas, hiljainen klassinen musiikki on ehdottomasti rauhoittavaa. Joten jos sinulla on vaikeuksia käsitellä stressiä, soittolistan laatiminen sopivista, miellyttävistä klassisista kappaleista voisi olla hyvä idea. Tai yritä kuunnella rentouttavaa, klassisen elokuvan ääniraitaa. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että tämäntyyppisellä musiikilla oli voimakkaampia vaikutuksia ahdistuksen vähentämiseen kuin lääkkeillä.

Musiikin kuunteleminen parantaa kestävyyttä

Kuntoiletko? Oletko aina tuntenut, että suoriudut paremmin, kun kuuntelet musiikkia? Tästä aiheesta on tehty paljon tutkimusta, ja kuinka ollakaan, yksi tutkimus osoitti, että musiikki voi lisätä kestävyyttä jopa 15 prosentilla. Joten jos olet aina tuntenut, että olet kestänyt pidempään kuunnellessasi musiikkia, on todennäköistä, että olet oikeassa. Lisäksi norjalainen tutkimus osoittaa, että klassisen musiikin kuunteleminen on hyödyllisintä, kun yritetään lisätä kestävyyttä pyöräilyn aikana. Eräs teoria on, että klassisen kappaleen jatkuvuus auttaa sinua keskittymään, mikä puolestaan ​​antaa mahdollisuuden pysyä lujana pidempään. Toinen tutkimus viittaa kuitenkin siihen, että ei ole kyse musiikkityypistä, vaan musiikin nopeudesta, eli kuinka monta lyöntiä minuutissa (bpm), musiikissa on. Tutkimuksen mukaan optimaalinen nopeus olisi 125–140 bpm. Tämä jog.fm -sivu listaa kappaleet bpm:n mukaan. Optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi ehkä sinun kannattaa kokeilla klassisen kappaleen valitsemista, mikäli se todella vaikuttaa.

Se voi tehdä sinusta terveemmän

Tämä saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että musiikin kuuntelemisella on mitattavissa olevia terveyshyötyjä. Oletko koskaan miettinyt, miksi musiikki alkoholin kanssa näyttävät kasvattavan huonojen päätöksien tekemistä ja outoa käyttäytymistä? Musiikin kuunteleminen voi myös vapauttaa dopamiinia, jota usein kutsutaan “iloainekemikaaliksi”, aivan kuten syöminen ja seksin harrastaminen. Tämä on hyvä uutinen, jos olet dieetillä! Voisit ehkä korvata mielihyvän, jonka olet saavuttanut syömällä lohturuokaa nauttimalla suosikkimusiikistasi, ilman mitään negatiivisia terveysvaikutuksia.

Laulaminen muiden kanssa tekee onnellisemmaksi

Oletko koskaan ajatellut, että kuorossa laulavat ihmiset näyttävät hieman… liian onnellisilta? No, käy ilmi, ettei se ole vain mielikuvitusta. Tiede on itse asiassa selittänyt, mikä tekee heistä niin onnellisia. Ja sen paras osa on, että jopa vähemmän hyvät laulajat kokivat samat positiiviset vaikutukset. Mitä tämä tarkoittaa sinulle? Toivottavasti, kun seuraavan kerran saat mahdollisuuden laulaa jonkun toisen kanssa, otat sen etkä ole huolissasi siitä, miten laulusi vastaanotetaan. On erittäin todennäköistä, että se saa sinut hyvälle tuulelle! Yksi luetelluista tutkimuksista viittaa myös siihen, että laulaminen yhdessä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Älä huoli, jos olet aivan liian ujo laulaaksesi seurassa, voit jatkaa suihkussa laulamista. Mutta varmista, että teet sitä hieman useammin.

Lapsena instrumentin soittamisen oppiminen tekee sinusta
menestyvämmän myöhemmin elämässä

Tutkimukset ovat havainneet selkeän korrelaation lapsena instrumentin soittamisen oppimisen ja elämässä myöhemmän menestymisen kanssa. Joten jos olit aina vihainen vanhem
millesi, kun he yrittivät pakottaa sinua soittamaan viulua, tai minun tapauksessani pianoa, ota hetki ja kiitä heitä siitä. Itse kiitän isääni. Yksi suurimmista asioista, joita kadun tänä päivänä, on se, etten koskaan yrittänyt oppia soittamaan pianoa kunnolla.

Instrumentin oppiminen tekee sinusta älykkäämmän

Jopa aikuisena. Älä siis hermostu, jos et saanut oppia soittamaan mitään lapsena. Valitse soitin nyt ja opettele. Tutkimus osoittaa, että tämä voi lisätä IQ-arvoa jopa seitsemällä pisteellä. Mutta tosiasiassa tiedämme, että tämä ei ole paras asia, joka instrumentin oppimisesta ansaitaan. Sillä, että osaamme soittaa instrumenttia, on merkittävä sosiaalinen arvo, ja tietenkin se ilo, joka tulee siitä, että pystyy soittamaan jotain hyvin, on korvaamaton. Se on melko mahtavaa! On siis ehkä sanomattakin selvää, että olen alkanut soittaa pianoa uudestaan. Se myös tutkitusti parantaa muistia.

Instrumentin oppiminen tekee sinusta älykkäämmän

Filed in: Uutiset

About the Author:

Comments are closed.